Overslaan en naar de inhoud gaan

Atos Origin schaft e-mail af

Binnen 3 jaar een ‘zero e-mail company’. Dat is het doel dat Atos Origin zich heeft gesteld. Want de organisatie dreigt om te komen in de e-mail, zei topman Thierry Breton bij de bekendmaking van het afschaffen van e-mail bij Atos Origin.
Business
Shutterstock
Shutterstock

“We produceren zo massaal gegevens dat het onze werkomgeving snel begint te vervuilen en ook inbreuk maakt op ons persoonlijke leven. Bij Atos Origin nemen we maatregelen om die trend te keren, net zoals organisaties na de Industriële Revolutie maatregelen namen om milieuvervuiling te beperken”, zei Breton.

5 tot 20 uur e-mailen
Volgens Breton is de hoeveelheid verzonden en ontvangen e-mails voor het bedrijfsleven onhanteerbaar geworden. “Managers besteden tussen de 5 en de 20 uur per week aan het lezen en schrijven van e-mail”, aldus Breton. Gemiddeld krijgt een medewerker van een bedrijf 200 mails per dag voor zijn kiezen, en 18 procent daarvan is spam, heeft Atos Origin uitgezocht.

Dat het ook anders kan, heeft Atos Origin zelf al ervaren na initiatieven om handiger te communiceren en informatie op efficiëntere wijze te delen. Daarvoor gebruikt Atos Origin Office Communicator en een aantal zelf opgezette sociale gemeenschappen rond onderwerpen als innovatie, ‘lean management’ en verkoop. Die eerste initiatieven brachten het e-mailverkeer al meteen met 10 tot 20 procent terug.

De komende 3 jaar wil Atos Origin met behulp van dergelijke hulpmiddelen e-mail geheel gaan uitbannen. “E-mail is on the way out as the best way to run a company and do business”, zei Breton.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in