Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zet datacentra in lege kantoren'

De Nederlandse kantoren staan veelal leeg, zeker als het pand op een wat minder aantrekkelijke locatie staat. De overheid heeft nog geen beleid voor herontwikkeling van die incourante panden. Er is 50 miljoen vierkante meter kantoorruimte in Nederland en daarvan staat 14 procent leeg. Dit percentage zal de komende jaren groeien doordat bedrijven steeds minder kantooroppervlakte nodig hebben.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Volgens Wim Hendriksen, country manager Benelux van APC by Schneider, zijn er genoeg mogelijkheden om vastgoed te herontwikkelen tot datacenters. "De vraag naar servercapaciteit neemt de komende jaren fors toe. De populariteit van sociale netwerken, cloud computing en smartphone-applicaties leidt tot een exponentiële groei van het dataverkeer", aldus Hendriksen.

Nederland is best in trek
Datacenters zijn in 2050 verantwoordelijk zijn voor veertig procent van de mondiale energieconsumptie. Zo’n 20 procent van de grote Europese IT-bedrijven die hun datacentercapaciteit willen uitbreiden, heeft daarbij een voorkeur voor Nederland. En voor een datacenter zijn zaken als bereikbaarheid, parkeervoorzieningen en zichtlocatie van minder belang dan voor de meeste andere bedrijven. Voor vastgoedontwikkelaars kan het daarom bijzonder interessant zijn om incourante kantoorgebouwen te herontwikkelen tot datacenter.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in