Overslaan en naar de inhoud gaan

Google komt morgen met draadloos betaalsysteem

Aanvankelijk is de dienst alleen mogelijk met een Nexus S van Google zelf, maar meer telefoons met de functie ingebouwd, zitten in de pijplijn. De eerste gebruikers van het systeem kunnen terecht bij de 124.000 winkels die voorzien zijn van een Mastercard PayPass terminal in New York en San Francisco. Het gaat bijvoorbeeld om de winkelketens Macy's, American Eagle Outfitters en de broodjeszaak Subway.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Klanten kunnen via het systeem ook kortingscoupons sparen en inwisselen. Google geeft tot de introductiebijeenkomst morgen geen toelichting. Het nieuws kwam van de financiële nieuwsdienst Bloomberg.

Twitterbedenker is ook actief in mobiel betalen
Mobiele draadloze betalingen staan in de belangstelling. Gisteren kondigde de geestelijk vader van Twitter aan ook een betaalsysteem te hebben. Dat werkt op basis van een iPad-app. Google kiest voor een 'traditionelere' aanpak met een 'Near Field Communication'-chip. Wanneer de telefoon met NFC-chip over de terminal wordt gehaald, verstuurt de telefoon een versleuteld signaal met de creditcardgegevens. Vervolgens wordt de betaling op normale wijze afgehandeld.

Standaardisering is cruciaal
De verschillende initiatieven met mobiel betalen verhogen het gevaar van versnippering van de markt. Winkeliers zullen minder geneigd zijn te investeren in vaak kostbare aanpassingen van hun kassasystemen wanneer zij daarmee niet iedereen kunnen bedienen. Mogelijk ontstaat nu een de facto standaard doordat een aantal grote partijen samenwerken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in