Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT'ers sceptisch over elektronisch patiëntendossier

Die conclusie valt te destilleren uit breder onderzoek van MarketCap in opdracht van NEC Unified Solutions onder ICT-professionals die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Ze tonen zich bij vragen die betrekking hebben op het elektronisch patiëntendossier sceptisch.
Business
Shutterstock
Shutterstock

EPD sluit niet aan bij de dagelijkse praktijk
Opmerkelijk is bijvoorbeeld, dat veel ICT-professionals in de zorg menen dat het landelijk EPD te veel topdown is ontwikkeld en niet aansluit bij de praktijk van de zorg. Maar liefst tweederde onderschrijft die stelling; bijna de helft van deze critici is het zelfs hartgrondig eens met de stelling.

Zorgen over beveiliging leven er ook. 48 procent van de ondervraagden vindt beveiligingsrisico’s en de kans op uitlekken van patiëntgegevens het belangrijkste probleem. Verder worden onder meer het risico op incomplete dossiers en rigiditeit van het systeem als probleem ervaren. Slechts 1 op de 8 weet geen enkel probleem te noemen.

Eerstkomende vijf jaar de grootste uitdaging
Ondertussen verwachten de zorg-ICT’ers voorlopig nog wel werk te hebben aan het EPD. Anno 2011 is binnen de gezondheidszorg het EPD de grootste uitdaging op ICT-gebied, meent 47 procent van de ondervraagden. En in 2016 zal EPD nog steeds de grootste uitdaging zijn, meent 26 procent. Alleen systeemintegratie komt dan in de buurt, met ruim 21 procent die daarin zowel nu als in 2016 het belangrijkste probleem ziet.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in