Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste postzegels met 'augmented reality'

De serie postzegels is vernoemd naar de nieuwe permanente tentoonstelling in het NAi, die op 1 juli opent. Met een van de postzegels, ongebruikt of gebruikt, is de toegang tot het instituut gratis. Dat heeft een woordvoerster zondag meegedeeld. Volgens haar gaat het om 4,2 miljoen zegels.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Webcam brengt 3D-ontwerpen tot leven
Op de postzegels staan vijf nog niet verwezenlijkte ontwerpen van Nederlandse architecten. Volgens de woordvoerster zijn het de eerste postzegels ter wereld met augmented reality. Als je de afzonderlijke postzegels voor een webcam houdt, komen de ontwerpen 3-dimensionaal tot leven. Dat werkt via de website www.toekomstinbeweging.nl. Wie het hele postzegelvel voor de camera houdt, ziet het gebouw van het Architectuurinstituut. Op de website kunnen geïnteresseerden ook de vrijkaart aanvragen.

Wegens verbouwing gesloten, heropening 1 juli
Het NAi is op het ogenblik wegens verbouwing voor het grootste deel voor het publiek gesloten. Op 1 juli opent het de deuren weer. Op dat moment begint ook de expositie 'Stad van Nederland - Voel wat de stad met je doet'. De tentoonstelling stuurt de bezoekers heen en weer tussen bewondering en afschuw in een stad die is opgebouwd uit maquettes. Bewoners vertellen hoe zij de stad ervaren. De uiteindelijk vraag die beantwoord moet worden is: wat doet de stad met jou?

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in