Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kennisbeleid in gevaar door val kabinet'

"Het beleid om van Nederland een echt kennisland te maken is in gevaar", zei directeur Cees de Visser van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). "De achterstand op onze buurlanden zal oplopen."
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Voorzitter Sijbolt Noorda van de vereniging van universiteiten VSNU vreest dat de politiek voor zes maanden "in de parkeerstand" staat. Dat terwijl investeringen in onderwijs en onderzoek geen stilstand dulden. Kennis is van essentieel belang voor de economie van de toekomst, aldus de VSNU.

De HBO-Raad vindt ook dat werk moet worden gemaakt van een krachtig kennisbeleid, maar vindt het in dat licht ook wel goed dat het kabinet is opgestapt. "Er liggen grote uitdagingen in het hoger onderwijs. Daarvoor is een koersvast kabinet met vertrouwen nodig", aldus een zegsman.

Voor studenten leidt de val van het kabinet tot meer onzekerheid, zowel over de studiefinanciering als ten aanzien van de kwaliteit van het hoger onderwijs. Het is volgens de studentenbonden LSVb en ISO maar de vraag hoe een volgend kabinet verder gaat met die belangrijke vraagstukken.

De Algemene Onderwijsbond (AOb) vindt het zonde dat in crisistijd een tijdlang niet geregeerd kan worden. "Het onderwijs is het antwoord op de crisis, daar moeten snel belangrijke besluiten over worden genomen", aldus een woordvoerder.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in