Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft verschuift vizier naar Windows 8

Dat meldt Ars Technica, dat vorige maand gevolgd heeft wat er zoal aan vacatures gemeld werd op Microsoft Careers. In totaal trof Ars Technica 7 Windows 8-gerelateerde vacatures aan. Enkele daarvan zijn overigens teruggetrokken, dus waarschijnlijk inmiddels vervuld.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Dat Microsoft het accent begint te verleggen naar de opvolgers van Windows 7 en Windows Server 2008 blijkt duidelijk uit de advertentie voor een senior manager partner skills development. Die functionaris moet er rekening mee houden dat ‘bij de overgang naar het fiscale jaar 2011 de focus snel zal verschuiven naar Windows 8’. Microsofts boekjaren lopen van juli tot en met juni.

Eerder al werd duidelijk dat Windows 8 een 128-bitsversie krijgt, na een loslippigheidje van een Microsoft-medewerker op LinkedIn. Uit de nu verschenen advertenties valt onder meer op te maken dat er veel werk zal worden gestoken in het gebruiksgemak voor beheerders. Een ontwikkelaar wordt in het vooruitzicht gesteld dat hij mee mag werken aan een versie van Windows 8 Server die IT-profssionals effectiever en productiever maakt door een product af te leveren dat ze met graagte zullen gebruiken. Er zou gewerkt worden aan het plannen, ontwerpen en bouwen van een nieuw ‘user experience framework’ rond de thema’s die de sleutel vormen tot het succes van de totale serverlijn.

In een andere advertentie is sprake van uitdagingen op het gebied van het oplossen van problemen bij het updaten van applicaties van derden en bij het updaten van virtuele machines die uitgeschakeld zijn. Ook wil Microsoft de robuustheid en veiligheid op een nog hoger plan brengen. Zo wordt, blijkens weer een andere vacature, gewerkt aan functionaliteit die Windows transparant moet herstellen na het optreden van fouten. In dat kader zullen inzichten die opgedaan zijn in het kader van Microsofts Trustworthy Computing Security Development Lifecycle-aanpak toegepast worden om de betrouwbaarheid te verbeteren. Ook is sprake van het verbeteren van tools and testinfrastructuren zoals Longhaul-testing, en een Fuzz-testing lab.

Wanneer Windows 8 en de bijbehorende servervariant op de markt komen, is niet bekend. Volgens Microsofts planning zou dat in 2012 moeten zijn, maar Microsoft is in het verleden regelmatig afgeweken van de eigen planning. Ook is het feit dat aan een bepaalde fucntie wordt gewerkt geen garantie, dat die uiteindelijk ook het besturingssysteem haalt.

De teksten van de advertenties zijn terug te vinden op Ars Technica.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in