Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 8 wordt 128 bit

Robert Morgan is volgens zijn profiel sinds 2002 senior research and development. In de bijgaande beschrijving merkt hij op dat hij op een streng beveiligde afdeling werkt die zich bezighoudt met strategische planning voor projecten op middellange en lange termijn. Eén van de zaken waaraan hij zegt te werken is de 128-bits architectuur voor de kernel van Windows 8. Dat is het eerste detail dat uitlekt over de plannen van Microsoft. Windows kent op dit moment alleen 32- en 64-bitsversies.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Dat Microsoft nog ontwikkelruimte voor Windows ziet na versie 7, bleek eerder al uit uitlatingen van topman Steve Ballmer. Die ontkende nadrukkelijk dat Windows 7 de laatste versie zou zijn. Wanneer versie 8 op de markt zal komen, is nog onduidelijk. Als Microsoft zich aan zijn planningscyclus van een nieuwe versie eens per drie jaar, wordt dat eind 2012.

Ook na 2012 ziet Microsoft kennelijk nog brood in een eigenstandig besturingssysteem voor client-computers, ondanks speculaties van specialisten over het naderende einde van het besturingssysteem in zijn huidige vorm. Morgan zegt in ieder geval ook bezig te zijn met de planning voor Windows 9, dat volgens Microsofts eigen planmethode voor 2015 op de rol zou moeten staan.

Een door Google gecachte versie van Morgans LinkedIn-profiel is hier te zien.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in