Overslaan en naar de inhoud gaan

AIVD: Claim aanvallers Rabobank nep

Op de website Indymedia.nl verscheen deze week een tekst die was ondertekend met Conspiracy Cells of Fire, de Nederlandse cel. Daarin werd verantwoordelijkheid opgeëist voor drie van de vier brandstichtingen die vorig jaar en dit jaar in het nieuwe Rabobank-hoofdkantoor en voor een cyberaanval op de website van de Rabobank afgelopen weekeinde.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De tekst van de claim die op internet was geplaatst, is volgens de AIVD samengesteld uit diverse Nederlandse en buitenlandse verklaringen die eerder op onder meer Indymedia.nl zijn geplaatst. De AIVD heeft geen aanwijzingen dat de ‘Conspiracy Cells of Fire’ een Nederlandse tak heeft.

In het nieuwe hoofdkantoor van de bank aan de Croeselaan in Utrecht brak in juni, oktober en februari in totaal vier keer brand uit. Het zou in alle gevallen gaan om brandstichting. Zondag volgde een distributed denial of service (DDoS) aanval op de website van de bank, waardoor internetbankieren urenlang niet of nauwelijks mogelijk was.

De politie in Utrecht onderzocht de melding op Indymedia.nl serieus, meldde zij woensdag. Het onderzoek wordt voortgezet naar wie dan wel verantwoordelijk is voor de brandstichtingen en de aanval op de website, meldde een woordvoerder.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in