Overslaan en naar de inhoud gaan

Actiegroep claimt cyberaanval en branden Rabobank

De groep schrijft in juni en oktober vorig jaar en in februari dit jaar de Rabotoren aan de Croeselaan in Utrecht in brand te hebben gestoken. Ook zouden de activisten de website van de bank het afgelopen weekeinde hebben platgelegd.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

De groep heeft het op Indymedia over ‘de fascisten van de Rabobank', die zouden investeren in de wapenindustrie in onder meer Egypte, Griekenland, Israël, Libië en Algerije. Conspiracy Cells of Fire houdt de bank verantwoordelijk voor duizenden doden.

De Rabobank is niet rechtstreeks door de club benaderd, maar werd door journalisten op de verklaring op internet gewezen. De groepering is volledig onbekend bij de bank, zei een woordvoerster. Hoe serieus zij de verklaring neemt, wilde zij niet zeggen. Dat is een zaak voor de politie, aldus de Rabobank.

De anarchistische organisatie, ook bekend onder de naam Samenzwering van de Cellen van het Vuur, liet afgelopen najaar veelvuldig van zich horen, door bompakketjes te sturen naar ambassades in Athene en Europese regeringsleiders. De verklaring op de website Indymedia is ondertekend door de Nederlandse cel van deze groepering.

Indymedia wijst er in een toelichting op dat de site een 'open publishing platform' is waar iedereen berichten op kan plaatsen. "De redactie weet niet wat de achtergrond van een artikel is en wie het geplaatst heeft. Wij slaan geen persoonsgegevens of adressen op. Alle informatie die er is, staat gepubliceerd op de site."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in