Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog weinig animo voor 'Bring-Your-Own-Device'

Bedrijven hebben moeite om een balans vinden tussen acceptatie en flexibiliteit aan de ene kant en controle en bedrijfsveiligheid aan de andere kant. Desktop- en applicatievirtualisatie spelen een belangrijke rol bij het veilig ondersteunen van mobiele apparaten van medewerkers. Dit blijkt uit een onderzoek dat Forrester Consulting in opdracht van Dimension Data uitvoerde onde 546 bedrijven.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Steeds meer medewerkers nemen hun laptop, tablet en/of smartphone mee naar het werk. Dit dwingt bedrijven tot het formuleren van een Bring-Your-Own-Device-beleid (BYOD). Inmiddels heeft een vijfde van alle bedrijven een dergelijk beleid. Twee derde van de organisaties geeft aan dat eindgebruikers interesse hebben in een BYOD-beleid. Tussen de 20 en 22 procent van de organisaties geeft aan dat ze laptops, tablets en smartphones van medewerkers ondersteunen. Daarnaast voorspelt nog eens zestien tot 21 procent dit binnen de komende twee jaar te gaan doen. Maar liefst 47 procent van de ondervraagden geeft aan dat lagere aanschafkosten van hardware een stimulans zijn om BYOD-beleid te omarmen.

Desktop- en applicatievirtualisatie blijken een belangrijke rol te gaan spelen bij flexibel werken en het het veilig ondersteunen van mobiele apparaten van medewerkers. De waarde van desktopvirtualisatie ligt in een grotere mobiliteit, vrijheid bij de keuze van apparaten, betere beveiliging en beheergemak.

Ettienne Reinecke, Chief Technology Officer van Dimension Data, waarschuwt dat organisaties BYOD-beleid niet als puur IT-aangelegenheid moeten opvatten: "BYOD raakt ook andere mensen en bedrijfsprocessen. Het heeft invloed op beleid, juridische aansprakelijkheid, personeelszaken, training en support. Bedrijven die sterk inzetten op desktop- en applicatievirtualisatie, bieden hun werknemers de flexibiliteit om altijd en overal te werken, op een groot aantal apparaten en met een betere toegang tot vertrouwelijke bedrijfsinformatie."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in