Overslaan en naar de inhoud gaan

MKB is laks met beveiliging in de cloud

Symantec heeft de resultaten bekendgemaakt van zijn 2011 Small Business Virtualization Poll. Zowel het gebruik van virtualisatie binnen het MKB als de impact van dat gebruik op de organisatie werden daarbij onderzocht.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Uit de resultaten van de enquête blijkt dat middelgrote en kleine bedrijven wel veel interesse hebben in virtualisatie, maar dat zij nog moeten leren hoe ze die techniek kunnen inzetten in hun organisatie. Door servervirtualisatie brengen bedrijven hun gegevens in feite in gevaar, omdat de basisstappen om de virtuele omgeving te beveiligen en te beschermen door veel bedrijven niet worden genomen.

Geld speelt een grote rol
Financiële voordelen stimuleren de keuze voor virtualisatie, zo merkten de onderzoekers van Symantec. Zeventig procent van de respondenten zegt dat hun organisatie virtualisatie overweegt. Lagere investeringskosten wordt genoemd door 70 procent, terwijl 68 procent zei dat lagere operationele kosten de doorslag zou geven om virtualisatie in te zetten. Andere voordelen die werden genoemd zijn de mogelijkheid om minder servers te gebruiken voor hetzelfde aantal applicaties (67 procent) en een verbeterde schaalbaarheid van de server (65 procent).

Onveilige situatie
Als middelgrote en kleine bedrijven hun ICT verplaatsen naar virtuele omgevingen, dan beschermen en beveiligen ze hun gegevens niet. Slechts 15 procent maakt altijd een back-up van de gevirtualiseerde servers en 23 procent maakt zelden of helemaal geen back-up. De beveiliging van hun gegevens is al niet veel beter - slechts 40 procent is volledig beveiligd.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in