Overslaan en naar de inhoud gaan

Cyberinbraak kostte RSA 66 miljoen dollar

Dat bleek tijdens een toelichting op de kwartaalcijfers van EMC, de moedermaatschappij van RSA, die vorige week al gepubliceerd werden. De meerkosten werden vooral veroorzaakt door onderzoek naar de inbraak, het verbeteren van de beveiliging bij RSA en maatregelen bij klanten die de zaak niet meer vertrouwden. Die maatregelen liepen uiteen van het monitoren van transacties bij bezorgde klanten tot het vervangen van SecureID-tokens bij bedrijven die er geen vertrouwen meer in hadden.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Arthur W. Coviello jr, algemeen directeur van RSA, verklaarde na het bekend worden van de cyberinbraak bij RSA, dat klanten geen onmiddellijk risico liepen. Wel zou de informatiediefstal op den duur de effectiviteit van het SecurID two-factor beveiligingssysteem kunnen verminderen, zei Coviello toen.

RSA nog steeds spaarzaam met details
Wat de cyberdieven precies buit hebben gemaakt, is nog steeds niet bekendgemaakt door RSA. Wel liet directeur David Goluden van EMC bij de financiële briefing weten, dat de inbrekers op zoek waren naar informatie over zijn klanten bij de Amerikaanse overheid en defensie-industrie. Naar verluidt is de buitgemaakte informatie gebruikt bij cyberaanvallen op twee Amerikaanse defensiebedrijven – Lockheed Martin en L3 Communications.

De cyberinbraak drukte de resultaten van EMC in het tweede kwartaal met zo’n 10 procent. Of er ook in het lopende kwartaal nog kosten door gemaakt worden, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in