Overslaan en naar de inhoud gaan

Helft cloudgebruikers is al aangevallen

43 procent van hen heeft beveiligingsproblemen ondervonden met zijn cloudservicesproviders. Beveiliging is dan ook voor de helft van de respondenten de belangrijkste barrière om de cloud in te gaan. Zij maken zich zorgen over de veiligheid van hun data en hun infrastructuur. De zorg om de performance en beschikbaarheid van de cloudservice komt daar pal na.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Van de ondervraagden zegt 10 procent cloudcomputingprojecten in productie te hebben. De helft is ofwel aan het implementeren of aan het testen met nieuwe cloudapplicaties. Opmerkelijk is echter dat veel van hen eigenlijk niet goed weten wat nu cloudcomputingdiensten zijn. Als hen een lijst wordt voorgelegd met dergelijke diensten geeft 93 procent aan dat ze al minstens één daarvan gebruiken. Als ze al niet weten dat ze clouddiensten gebruiken, weten ze al helemaal niet hoe het met de beveiliging daarvan is gesteld, meldt Trend Micro.

Wel hecht men steeds meer aan encryptie van de opgeslagen kritieke gegevens; 55 procent zegt zijn gegevens in de cloud versleuteld te hebben. Ruim de helft geeft dan ook de voorkeur aan een cloudleverancier die encryptie aanbiedt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in