Overslaan en naar de inhoud gaan

KLPD werkt samen met Verizon en US Secret Service

Met de medewerking van het Nederlandse team krijgt Verizon beter toegang tot Europese cases van gegevensdiefstal. Volgens Verizon zullen zich op termijn meer internationale partners aansluiten. Dat is nodig omdat computercriminaliteit een wereldomspannend karakter heeft. Eenderde van de aanvallen wordt gedaan vanuit Europa en Azië.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Uit het rapport blijkt dat in 2010 voor het eerst veel meer kleine, gerichte aanvallen werden gedaan op gegevens. De totale hoeveelheid gestolen data is afgenomen van 144 miljoen bestanden in 2009 naar 4 miljoen in 2010. Het aantal aanvallen is echter sterk toegenomen. Het rapport telt daardoor rond de 760 cases van gegevensdiefstal, terwijl in de voorgaande 6 jaar bij elkaar 900 cases werden behandeld.

Creditcardgegevens uit
Volgens Dave Ostertag, global investigations manager bij Verizon is in 2010 een drastische wijziging opgetreden van het type gegevensdiefstal. Niet langer zijn creditcardnummers favoriet, maar zakelijke gegevens zoals bedrijfsgeheimen en intellectuele eigendommen. Aan de technieken waarmee de gegevens worden gestolen is echter maar weinig veranderd. Meestal worden weinig geavanceerde methodes gehanteerd. Zo is de SQL-injectie nog altijd een veelgebruikte methode. Daardoor is slechts 3 procent van de gegevensdiefstallen echt niet te vermijden, melden de onderzoekers.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in