Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT~Office amendeert Aanbestedingswet

Mede dankzij ICT~Office is recentelijk een zogeheten Nota van Wijziging aan het wetsontwerp toegevoegd met daarin een aantal gunstige maatregelen voor ICT-bedrijven. Zo moeten de rigide contractuele voorwaarden van de overheid (nu nog vaak een doorn in het oog van ICT-bedrijven) straks proportioneel zijn. Dit betekent dat deze voorwaarden in verhouding dienen te staan tot de aard en de omvang van een opdracht.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Al jaren lobbyt ICT~Office voor betere en professionelere aanbestedingen en een nieuwe, betere Aanbestedingswet. Ook moeten de procedures simpeler worden. Op het gebied van de vermindering van administratieve lasten is een aantal extra maatregelen genomen. In het wetsvoorstel stond al dat elke aanbestedende dienst straks gebruik dient te maken van een standaard Eigen Verklaring, waardoor bedrijven niet continu met een wederom licht gewijzigd formulier worden geconfronteerd.

Ook werd er één integriteitstoets geïntroduceerd. Mede dankzij ICT~Office heeft deze verklaring in de Nota van Wijziging nu een geldigheidsduur gekregen van twee jaar in plaats van één. Hierdoor worden de kosten voor ICT-bedrijven verlaagd.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in