Overslaan en naar de inhoud gaan

Privacy maakt èn breekt de cloud

Deze constatering werd gedaan op het congres “The Datacentre Transformation Summit”, dat dinsdag werd gehouden in Amsterdam. William Fellows, vice president research van the 451 group, stelt dat cloud computing uit de zandbak is. “Het zal zeker een concurrent worden voor de Enterprise IT zoals we die nu kennen”, zegt Fellows.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Volgens Fellows zal het allemaal niet zo’n vaart lopen als het om privacy gaat. Hij vergelijkt het met de begindagen van de virtualisatie. “Toen waren er ook mensen die bezorgd waren omdat ze niet wisten welke hardware nu van hen was. Ze wilden graag hun eigen ijzer kunnen aanwijzen en aanraken. En toen bleek dat dat niet mogelijk was, was dat eigenlijk niet erg”, aldus Fellows.

In een paneldiscussie bracht Jan Wiersma, directeur EMEA van DatacenterPulse en groot voorvechter van het gebruik van datacentra door de Nederlandse politie, naar voren: “Ook bij de politie overheerst het idee dat wanneer alles in de cloud wordt geplaatst, het bewaken van de privacy erg moeilijk wordt. We hebben onderzoek gedaan naar de aard van de gegevens die de politie hanteert en daarbij bleek, dat slechts 2 procent van die data een privacyprobleem oplevert als derden het onder ogen krijgen. Die 2 procent zou je dus buiten de cloud kunnen laten.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in