Overslaan en naar de inhoud gaan

'India kan alleen consumenten-Blackberry aftappen'

De voorstelling van zaken die de Indiase media geven is niet allen foutief, maar technisch ook onmogelijk, laat RIM weten, in een overduidelijke poging om zijn ‘unique selling point’ voor het bedrijfsleven te bewaren. Er wordt wel gewerkt aan een aftapmogelijkheid, maar die zal alleen werken op de BlackBerry Messenger service. Voor de BlackBerry Enterprise Service verandert er niets aan de vertrouwelijkheid, aldus RIM.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Vertrouwelijkheid bedrijfscommunicatie niet in het geding
RIM ligt al geruime tijd in de clinch met de regering van India, en ook met regeringen op het Arabisch schiereiland, over het gebruik van de BlackBerry voor terroristische doeleinden en andere zaken die in de betreffende landen verboden zijn. De krachtige encryptiemogelijkheden van het systeem wekken de argwaan van de autoriteiten aldaar. Die dreigen daarom met een verbod op de BlackBerry .

Maar de encryptiemogelijkheden staan ook RIM in de weg om de autoriteiten een tapmogelijkheid te geven, stelt RIM. Als de autoriteiten de communicatie van klanten van de BlackBerry Enterprise Service willen lezen, zullen ze bij die klanten hun sleutels moeten opvragen, stelt RIM. Een bewering waar beveiligingsexperts overigens vraagtekens bij zetten.

Deadline 31 januari wordt gehaald
RIM kan wel een aftapmogelijkheid bieden voor BlackBerry's die in het consumentendomein gebruikt worden en voor zijn BlackBerry Messenger service. Die zal uiterlijk 31 januari naar volle tevredenheid van de Indiase autoriteiten moeten werken. Volgens RIM gaat het die deadline halen.

Overigens staat niet vast dat de Indiase autoriteiten daarmee genoegen nemen. Volgens door persbureau Reuters geciteerde ‘hoge Indiase ambtenaren’ wordt er met RIM nog steeds overleg gevoerd over aftapmogelijkheden van BlackBerry's die via de Enterprise Server communiceren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in