Overslaan en naar de inhoud gaan

'2011 wordt jaar van cybersabotage'

Het beveiligingsbedrijf voorziet voor 2011 een ‘significante verschuiving binnen het scala aan internetdreigingen’. Na eerdere bedreigingen als massale mailers die een virus achterlieten op pc’s en datadiefstal met behulp van malware, krijgen we volgens Symantec te maken met een volgende fase: cyber-sabotage.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Vermenging zakelijk- en privégebruik stelt nieuwe beveiligingseisen
Door de enorme groei van het aantal mobiele platforms, hebben cyber-criminelen meer mogelijkheden om hun aanvallen voort te zetten. Bovendien vervaagt de grens tussen zakelijk- en privégebruik van smartphones en tablet-pc’s, waardoor ondernemingen voor nieuwe beveiligingsuitdagingen komen te staan. Werknemers zullen eerder geneigd zijn hun persoonlijke apparaten te gebruiken voor zakelijke doeleinden, omdat werkgevers in de kosten snijden. Symantec waarschuwt dat veel organisaties geen alomvattende oplossing hebben die zorgt voor de veiligheid van de zakelijke informatie en tegelijkertijd het gebruik van persoonlijke devices toestaat.

“Van oudsher hebben cyber-criminelen weinig interesse in mobiele devices. In plaats daarvan richten zij hun aandacht op datgene wat hen het meeste oplevert: de pc”, aldus Peter Geytenbeek, Managing Director Symantec Nederland. Dat verandert in het komend jaar door het alsmaar toenemende gebruik van mobiele apparaten. “Er zullen nieuwe security-technologieën beschikbaar komen, de strijd tegen cybercriminaliteit zal doorgaan en op alle fronten worden bestreden.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in