Overslaan en naar de inhoud gaan

Patch voor IE-lek komt donderdagavond

De 'out of band'-patch moet het lek in Internet Explorer dichten dat onlangs door hackers vanuit China is gebruikt om systemen van Google, Yahoo en andere bedrijven aan te vallen. Vanwege de grote risico’s die de zwakke plek in IE oplevert wil Microsoft niet wachten met een patch tot zijn volgende reguliere patchronde op de tweede dinsdag van februari.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

George Stathakopoulos, general manager voor Trustworthy Computing Security bij Microsoft, zei tegen persbureau AFP dat de aanvallen op IE tot dusver “beperkt en doelgericht” zijn. De aanvallen beperken zich tot dusver tot gebruikers van versie 6. Volgens de zegsman lijken versier 7 en 8 tot dusver “stand te houden”. Geen van de tot nog toe bekende aanvallen zou effectief zijn tegen IE 8. "Dat kan veranderen, maar dit is wat we weten", aldus Stathakopoulos.

In een Security Bulletin op de website Microsoft Technet is een vooraankondiging over de komende patch te vinden. Daarin staat beschreven welke versies van IE in combinatie met welke versie van Windows kwetsbaar zijn voor het probleem. In het bulletin legt Microsoft de nadruk op de kwetsbaarheid van IE 6, maar in de toelichting wordt de patch ook voor nieuwere versies van IE en WIndows als ‘kritiek’ aangeduid. Dat geldt onder meer ook voor Windows 7 in combinatie met IE 8.

Donderdagavond om 10 uur Nederlandse tijd geeft Microsoft een openbare webcast om vragen van klanten over de patch te beantwoorden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in