Overslaan en naar de inhoud gaan

KLM maakt site klaar voor grote toeloop

Het gaat daarbij om het deel van de site waarop elektronisch ingecheckt kan worden en om het deel waar de aankomst- en vertrektijden worden getoond. KLM heeft de capaciteit hiervoor met 30 procent uitgebreid.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Eind vorige week, toen het luchtruim werd gesloten, kreeg de site al een enorme toeloop te verwerken. Daarop is de KLM onmiddellijk begonnen met uitbreiding van de capaciteit.

De ‘gewone’ website van KLM is volgens Mike Rodenburg, manager architectuur web systems bij de KLM, berekend op enorme pieken en hoeft niet te worden versterkt. “De Internet-check-in is er echter niet op berekend. Daarbij gaan we altijd uit van regionale behoeftes.” Dat volstaat niet in deze roerige tijden.

Passagiers kunnen op de site zelf hun tickets omboeken. Als een dezer dagen het luchtruim weer geopend wordt, zal dat tot een zeer grote toeloop leiden op dit deel van de site, zo wordt verwacht. Dat geldt ook voor het deel van de site waarop de vertrek- en aankomsttijden te zien zullen zijn.

De kiosken op Schiphol zelf waar baliemedewerkers check-ins kunnen doen zijn voorzien van extra CPU-capaciteit om de verwachte grote drukte straks aan te kunnen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in