Overslaan en naar de inhoud gaan

100.000 dollar prijzengeld voor hackers

TippingPoint organiseert de hackwedstrijd om zijn Zero Day Inititative te adverteren. Daarmee kunnen beveiligingsexperts geld verdienen als ze TippingPoint informatie geven over lekken in software. In ruil daarvoor verplichten ze zich om die informatie geheim te houden. TippingPoint stelt vervolgens de betreffende leverancier op de hoogte. Het verdient zijn geld met aanvullende diensten rond zijn waarschuwingssysteem.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De hoogste beloning is dit jaar te behalen met het kraken van de beveiliging van het besturingssysteem van een mobiele telefoon: 15.000 dollar per platform. Wie het eerste een Apple iPhone, een Blackberry Bold 9700, een Nokia/Symbian S60 of een Motorola-toestel onder Android kraakt, kan dat bedrag mee naar huis nemen.

Het hacken van pc’s via de browser acht TippingPoint kennelijk wat eenvoudiger. Daarvoor wordt de eerste geslaagde poging gehonoreerd met 10.000 dollar. De prijs wordt beschikbaar gesteld voor succesvol geëxploiteerde lekken in Internet Explorer, Firefox en Chrome op Windows 7 en Safari op Mac OS X. Het gaat daarbij om volledig gepatchte versies van deze besturingssystemen. Een hacker mag daarbij geen gebruik maken van lekken in plug-ins voor de browser.

Vorig jaar werd de eerste browser al na 10 seconden gekraakt. Charlie Miller, die in 2008 ook al gewonnen had, kreeg daarvoor 5000 dollar en de laptop die hij gehackt had. Beide keren maakte hij gebruik van een zwakke plek in Safari.

De wedstrijd begint dit jaar op 24 maart in Vancouver.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in