Overslaan en naar de inhoud gaan

Mexicaanse griep kan internet de das om doen

De waarschuwing wordt gegeven omdat veel bedrijven hun zieke of mogelijk zieke werknemers het liefst thuis zullen laten werken. Al die mensen die via internet hun werk willen doen, is wellicht te veel voor de beschikbare bandbreedte.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het moet wel gaan om een pandemie, zo stellen de analisten, een situatie waarin minimaal 40 procent van de werknemers niet op de zaak aanwezig is. Het gaat dan om mensen die herstellende zijn van een zware griep of collega's die het zekere voor het onzekere nemen en zich niet willen blootstellen aan besmettingshaarden.

Als er dan toch per se thuis gewerkt moet worden, geeft Gartner een drietal tips, om het dichtslibben van het net zoveel mogelijk te voorkomen.

  • De laptops van de thuiswerkers worden voorzien van speciale software, die de communicatie met het bedrijf zo klein mogelijk houdt. Er wordt dan zo weinig mogelijk beslag gelegd op de bandbreedte;
  • De thuiswerkers krijgen software, waarmee ze gebruik kunnen maken van de optimalisatiesoftware die het bedrijf heeft om de belasting van het WAN binnen de perken te houden;
  • Als laatste redmiddel kan worden besloten om via de telefoon in te bellen (vast of draadloos) en op die manier de infrastructuur van internet te ontlasten. Probleem is hier mogelijk de kosten van de verbinding.

Gartner heeft een aantal van zijn onderzoekers vrijgemaakt, zodat ze zich klunnen bezighouden met de IT-aspecten van een komende pandemie.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in