Overslaan en naar de inhoud gaan

Werknemers verspillen uur per dag aan e-mail

Het onderzoek van de Universiteit van Southampton, dat komende woensdag wordt gepubliceerd, is in opdracht van Expert-Messaging uitgevoerd in 150 Britse bedrijven onder in totaal vierduizend werknemers. Zij zouden onnodig veel tijd aan e-mail besteden omdat ze nooit enige training hebben gekregen om dit communicatiemiddel op de juiste manier te gebruiken. Daardoor levert e-mailen stress, misverstanden en inefficiëntie op.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Volgens Nigel Shadbolt, hoogleraar kunstmatige intelligentie, is nog steeds niet uitgekristalliseerd wat wel en niet acceptabel is bij het gebruik van e-mail door werknemers. Sommige bedrijven verbieden bijvoorbeeld het sturen van een cc’tje aan derden. In extreme gevallen, zoals bij de Britse winkelketen Phones4U, is e-mailen zelfs geheel uitgebannen. Gezien het beperkte aantal werkuren per dag moet beter worden nagedacht over wat we verzenden en ontvangen, meent Shadbolt.

Expert-Messaging heeft zelf alle belang bij het schetsen van een somber beeld over e-mailgebruik. Het adviesbureau geeft trainingen aan werknemers om sneller en doelmatiger met e-mail om te gaan. Een sessie van een uur zou al voldoende zijn om zich de eerste beginselen eigen te maken, stelt het bureau op zijn website. Tegelijk met het onderzoeksrapport wil Expert-Messaging woensdag een ‘E-mail-handvest’ uitgeven met een aantal gedragsregels die een productiever gebruik van e-mail zouden bevorderen.

Na een training van 60 minuten kunnen gebruikers erop rekenen dat ze dagelijks 40 minuten besparen, bijna 30 procent minder mail in hun inbox krijgen en onnodig kopiëren met een derde deel verminderen. Tweederde van de medewerkers zal na de stoomcursus minder het gevoel hebben dat e-mail hun werk beheerst terwijl ruim driekwart meer met anderen praat in plaats van te e-mailen, aldus enkele beloftes van Expert-Messaging.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in