Overslaan en naar de inhoud gaan

SanDisk verhoogt snelheid van flash

Het nieuwe paradepaardje van SanDisk is een SD-geheugenkaart met een capaciteit van maximaal 64 gigabyte, die kan communiceren met een snelheid van minimaal 90 MB per seconde. Die snelheid geldt voor het beschrijven van de geheugenchips. Bij het uitlezen van de data is de snelheid zelfs 95 MB per seconde.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Er is druk overleg met de makers van digitale camera's, zodat zij hun apparatuur aanpassen voor de nieuwe typen geheugenkaartjes. Op dit moment is de kaart eigenlijk te snel voor het merendeel van de digitale camera's op de markt. Het kaartje in kwestie wordt onder de naam Extreme Pro SDHC op de markt gebracht.

Nog sneller
Een hoge overdrachtssnelheid is niet alleen van belang voor een digitale camera, ook een flash-disk kan er goed gebruik van maken. Op dit vlak liggen de transmissiesnelheden nog weer een stuk hoger. De nieuwe SSD's van SanDisk communiceren met een snelheid van 270 MB/sec (schrijven) en 280 MB/sec (lezen) met een computersysteem.

De Ultra SSD is gemaakt op basis van een 64 GB opslagcomponent, die ook wordt toegepast als embedded geheugen in bijvoorbeeld tablets. De SSD is minimaal twemaal zo snel als een traditionele harde schijf die draait met een snelheid van 7200 rpm. De solid state disks zijn leverbaar in capaciteiten van 60, 120 en 240 gigabyte.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in