Overslaan en naar de inhoud gaan

Auto met mobieltje makkelijk te hacken

Dat stellen Don Bailey en Mathew Solnik van iSec. Ze hadden naar eigen zeggen twee uur nodig om de communicatie tussen auto en draadloos netwerk te onderscheppen en van de zo verworven inzichten gebruik te maken om controle over de auto te krijgen.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Bailey en Solnik hebben dat kunstje naar eigen zeggen uitgehaald bij twee producten. Welke dat zijn, hebben ze niet bekendgemaakt. Mogelijk geven ze volgende week meer details, bij een presentatie van hun hack op de Black Hat-conferentie in Las Vegas.

Verschillende autofabrikanten, waaronder BMW, General Motors en Mercedes, bieden kopers van hun auto de mogelijkheid tot communicatie met de boordcomputer via hun gsm. Dit lijkt zich nu dus te ontpoppen als een extra kans voor dieven om zonder hak- en breekwerk auto’s te stelen.

Mobiele apps leveren bij kritieke infrastructuur risico's op
Dat baart Bailey en Solnik echter niet de meest zorgen. Ze maken zich vooral druk om de toepassing van mobiele telefoons als hulpmiddel om contact te leggen met onderdelen van de kritieke infrastructuur. Daar leveren ze dezelfde risico’s op. Mobiele telefoons beschikken niet over voldoende capaciteit om berichten veilig te versleutelen, en ook de inrichting van de mobiele communicatienetwerken biedt cybercriminelen c.q. -terroristen kansen. De autohack is vooral bedoeld om op die risico’s te wijzen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in