Overslaan en naar de inhoud gaan

Browsers vaak lek door oude plugins

Het is beroerd gesteld met het beheer van lokale invoegtoepassingen (plugins), concludeert beveiliger Qualys uit onderzoek van 420.000 browserchecks. Vooral Adobe Flash, Adobe Reader, Apple QuickTime, Shockwave, Windows Media Player en Java zijn doorgaans niet op het juiste beveiligingsniveau.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Qualys vond dat Java de kroon spande. De invoegtoepassing staat op 80 procent van de computers en op 40 procent van die computers stonden kwetsbare versies. Adobe Reader komt op de tweede plaats. Ook deze plugin staat op 80 procent van de gescande computers en in 30 procent van de gevallen waren deze niet voorzien van de laatste beveiligingsupdate.

Browser vooral kwetsbaar door plugins
Qualys concludeert dat 80 procent van de browser-gerelateerde kwetsbaarheden volgen uit slecht onderhouden plugins. De resterende 20 procent zijn het gevolg van slordigheden in het beheer van de browser, ongeacht welke browser werd gebruikt.

Volgens Qualys zit het probleem in het feit dat er ongelooflijk veel plugins bestaan en dat het opwaarderen niet altijd even gebruiksvriendelijk is door de vele verschillende updatemechanismen. Volgens Qualys ligt de oplossing in het opnemen van het updatemechanisme van de plugins in dat van de browser zelf.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in