Overslaan en naar de inhoud gaan

LinkedIn haalt geld op voor expansie

De financieringsronde werd geleid door Bain Capital Ventures. Andere participanten zijn de investeringsfirma’s Sequoia Capital, Greylock Partner en Bessemer Venture Partners. LinkedIn wil de 53 miljoen dollar onder meer gebruiken om uit te breiden in Europa. Het bedrijf overweegt ook acquisities, zegt topman Dan Nye (foto) in de Wall Street Journal. Volgens Nye is LinkedIn winstgevend.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De inkomsten zijn onder meer afkomstig uit advertenties, abonnementen en personeelswerving ten behoeve van grote bedrijven.

LinkedIn geldt als één van de grondleggers van het concept van sociale netwerken op internet. Professionele gebruikers kunnen op de site contacten leggen, ideeën uitwisselen en potentiële werkgevers respectievelijk werknemers zoeken. LinkedIn gaat prat op meer dan 23 miljoen gebruikers en trok in april 7,5 miljoen unieke bezoekers, bijna 8 procent meer dan in maart.

Inmiddels is Facebook, dat zich aanvankelijk vooral richtte op studenten, veel groter dan LinkedIn. In april telde Facbook 116 miljoen unieke gebruikers. Facebook probeert nu naast jongeren ook oudere en zakelijke gebruikers te lokken. Volgens het bedrijf is inmiddels meer dan de helft van de leden geen student en zit de sterkste groei in de leeftijdsklase van 25 jaar en ouder.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in