Overslaan en naar de inhoud gaan

Surfers kunnen eigen kwetsbaarheid testen

De tests worden gelanceerd in het kader van een actie die de naam 'Bescherm je ID op het internet' draagt. Hiervoor is een speciale website ingericht, waar de tests kunnen worden gedraaid. Aangeraden wordt om de tests op volgorde te maken, door te beginnen met de diagnose-routine, die bekijkt of een gebruiker slachtoffer is geworden van Cybercrime. Die routine licht van een afstand de pc door en maakt melding van eventueel aangetroffen malware.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

In de tweede stap wordt het programma SpicyAnalyzer gebruikt, dat de gebruiker een groot aantal vragen laat beantwoorden. De antwoorden leveren een zogeheten risicoprofiel op, waaruit is af te lezen waar de kwestbare plekken van een gebruiker liggen. Iemand die veel games speelt is gevoeliger voor andere malware dan mensen die internet vooral gebruiken voor het downloaden van data.

Uit onderzoek onder zo'n 600 surfers is gebleken dat jongeren vooral actief zijn op socialenetwerksites zoals Hyves en Facebook, terwijl de mensen van een jaar of 30, 40 vooral bezig zijn met het spelen van online games. Voor elk van de categorieën probeert SpicyLemon een op maat gesneden beveiligingsadvies te geven met behulp van de derde test.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in