Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 7 eerder te koop bij kleine pc-bouwers

Microsoft heeft lokale ‘systeembouwers’ in de Verenigde Staten toestemming gegeven om nieuwe pc’s waarop Windows 7 is voorgeïnstalleerd al vanaf 13 oktober te gaan verkopen. Dat meldt het vakblad Computerworld. De datum ligt negen dagen voor de officiële introductiedatum van Windows 7 voor consumenten en het midden- en kleinbedrijf. Grote ondernemingen met een volumelicentiecontract kunnen de software al vanaf begin september krijgen.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Volgens een woordvoerder van Puget Systems, een kleine 'maatwerk'-fabrikant in Auburn dichtbij Seattle, kunnen systeembouwers de OEM-edities van Windows 7 vanaf 12 oktober inkopen. Daags daarna mogen pc’s met het nieuwe besturingssysteem aan klanten worden geleverd. Puget heeft ‘informeel’ al meer dan 50 bestellingen voor pc’s met Windows 7 genoteerd, meldt Computerworld. Vanaf vandaag begint het bedrijf met de officiële voorverkoop.

Systeembouwers kunnen Windows 7 al eerder op de harde schijf zetten omdat voor het installeren zelf geen productsleutel nodig is. Op 13 oktober, na vrijgave door de distributeur, kunnen de productsleutels worden ingevoerd en mogen de computers direct in de verkoop.

Het blijft gissen waarom Microsoft toestaat dat Windows 7 al voor 22 oktober wordt geleverd. De zegsman van Puget Systems oppert dat Microsoft geen reden ziet nog langer te wachten omdat de software toch al geruime tijd klaar is. Op 6 augustus gaf Microsoft het sein Release To Manufacturing (RTM), ten teken dat de definitieve versie van de programmacode gereed was.

Een woordvoerder van Microsoft zegt desgevraagd dat het er niet naar uitziet dat Windows 7 in Nederland eerder dan 22 oktober verkrijgbaar is. "Microsoft heeft in Nederland zijn resellers, op basis van een partnergedachte, gevraagd de verkoop te starten op 22 oktober. Van de distributeurs, systembuilders en retailers krijgt Microsoft daar de support voor en de verwachting is dan ook dat hier niet eerder computers met Windows 7 op de markt komen", aldus de woordvoerder.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in