Overslaan en naar de inhoud gaan

Google stopt zijn browser in Internet Explorer

De plug-in is Google Chrome Frame gedoopt. Google Chrome Frame werkt op alle gangbare versies van Internet Explorer, ook op het feitelijk verouderde IE6.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Een website kan de functionaliteit van de plug-in eenvoudig aanroepen met een simpele tag op de website. Als Google Chrome Frame aanwezig is binnen Internet Explorer, zal deze plug-in de weergave van de betreffende website verzorgen.

Het voordeel daarvan is, dat webontwikkelaars zich in hun ontwerp niet meer hoeven te richten naar de beperkingen die IE oplegt. Microsoft ondersteunt bijvoorbeeld nog niet HTML5. En vooral in het verleden koos Microsoft vaak eigen, afwijkende oplossingen voor zaken die in de webstandaarden waren geregeld. Dat werkt ook nog door in de mogelijkheden van huidige versies van IE. Webontwikkelaars die zich niet meer door die beperkingen willen laten leiden, kunnen bezoekers van hun site met een eenvoudig popup-menu attenderen op de noodzaak om Google Chrome Frame te installeren bij Internet Explorer voor een optimale weergave van hun site.

Daarnaast kan Google Chrome Frame ook de verwerking van JavaScripts voor zijn rekening nemen. Microsoft investeert relatief weinig in het oppeppen van de verwerkingssnelheid van zijn JavaScript-engine. Het redeneert dat JavaScript slechts één van de factoren is die voor een positieve browserbeleving zorgen. Google, maar ook Apple en ozila, zien dat anders. Zij denken dat snelle verwerking van JavaScripts belangrijker wordt naarmate websites interactiever worden en meer toepassingen online worden aangeboden. Microsofts IE heeft daardoor een grote achterstand opgelopen bij de verwerkingssnelheid van JavaScripts. Bij een recente test was IE8 op één van de benchmarks, de SunSpider-test, een factor 5 trager dan Chrome 4.

Een proefversie van Google Chrome Frame is te verkrijgen op Googles website.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in