Overslaan en naar de inhoud gaan

OV-applicatie voor iPhone een hit

Het programma plant reizen van deur tot deur met alle vormen van openbaar vervoer en is in het Nederlands en Engels te gebruiken.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

De iPhone-applicatie weet op basis van GPS waar de reiziger zich precies bevindt. Invoer van het vertrekadres kan eveneens door een adres, attractie, postcode of station in te toetsen. Via een koppeling aan Google Maps is elke bestemming in Nederland ook gemakkelijk aan te wijzen of onderweg snel te wijzigen. Op de kaartjes kun je bovendien zien hoe en waar je moet lopen bij het overstappen.

9292ov Pro berekent ook de prijs van de reis en toont bovendien verstoringen in het openbaar vervoer. In nieuwe versies komt steeds meer actuele informatie over werkelijke vertrek- en aankomsttijden. Bovendien kunnen reizigers gemakkelijk verbeteringen doorgeven aan 9292. Het afgelopen weekend zouden ruim 160 tips zijn binnengekomen. Bovendien zijn nieuws, weer en verkeer (onder andere Telegraaf.nl, Buienradar, Fileindex) geïntegreerd in de applicatie.

Via de App-store is het programma wereldwijd te downloaden. De introductieprijs bedraagt 1,59 euro. Als de openbaar-vervoerbedrijven meer actuele gegevens gaan geven gaat de prijs geleidelijk naar 2,99 euro. Updates zijn gratis.

De 9292ov Pro is gebaseerd op de resultaten van de prijsvraag “Bouw de ultieme OV Navigator” onder informatica-studenten eerder dit jaar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in