Overslaan en naar de inhoud gaan

Cordys in zee met Google

Cordys krijgt toegang tot de zakelijke gebruikers van Google-software, variërend van mail tot documenten- en agendabeheer. De bedoeling is dat het nieuwe geesteskind van Baan een brug slaat tussen deze software en andere bedrijfssystemen.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

De samenwerking geschiedt met gesloten beurzen, zo liet een woordvoerder van Cordys vrijdag weten. De overeenkomst levert voor Cordys geld op als de gebruikers van Google-producten ook de software van het bedrijf uit Putten inschakelen. Beide ondernemingen werken met software die niet op computers hoeft te worden geïnstalleerd, maar beschikbaar wordt gesteld via internet.

Cordys kan nieuwe opbrengsten goed gebruiken. Volgens Het Financieele Dagblad heeft het bedrijf de afgelopen acht jaar ruim 200 miljoen euro verloren. Baan zou er een groot deel van zijn vermogen in gestoken hebben. Google moet gaan dienen als katalysator van een 'cashmachine', aldus de topman in de zakenkrant.

Baan zette Cordys in 2000 op na een desastreus verlopen avontuur met Baan Company. Dit softwarebedrijf, jarenlang een hoogvlieger op de beurs, ging in de jaren negentig bijna ten onder na verhalen over geknoei in de boekhouding. In rechtszaken daarover is de conclusie getrokken dat er geen accountantsregels zijn overtreden.

Bij Cordys werken inmiddels zeshonderd mensen, waarvan de helft in India werkzaam is. Het bedrijf verwacht dit jaar, exclusief de opbrengsten van de overeenkomst met Google, een omzet van 40 miljoen euro te behalen. Volgens de woordvoerder maken bedrijven als Siemens en Kwik-Fit en instellingen als de Informatie Beheer Groep en de Wereldbank al gebruik van de software.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in