Overslaan en naar de inhoud gaan

Deel wegwerp-OV-chipkaarten defect

De wegwerpkaarten zijn onder meer in tram en bus te koop. Ze zijn bedoeld voor toeristen en andere incidentele reizigers die geen ‘gewone’ anonieme of op naam gestelde ov-chipkaart hebben. Het GVB biedt de wegwerpkaartjes met chip sinds 22 juni aan ter vervanging van de vroegere 2- en 3-strippenkaarten. Ze zijn 1 uur, 2x 1 uur of 24 uur geldig.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Dagelijks worden ongeveer 20.000 wegwerpchipkaarten verkocht. Volgens het vervoerbedrijf is nog onduidelijk waarom ongeveer 2 procent van de chipkaartjes defect is of raakt. Het aantal meldingen is dusdanig hoog dat het GVB na een beperkte steekproef en uitgebreider onderzoek is gestart, meldt Spits.

De kartonnen kaartjes met ingebedde chip zijn gemaakt door een Brits bedrijf. Ze kunnen maar één keer worden gebruikt. Volgens het GVB is de fabrikant op de hoogte gesteld van de problemen in Amsterdam.

Gedupeerde reizigers kunnen voorlopig bij de conducteurs een formulier krijgen om hun geld terug te vorderen, mocht hun kaartje kapot zijn gegaan. Reizigersvereniging Rover vindt dat het GVB alle wegwerpchipkaarten uit de handel moet nemen totdat het mankement is verholpen. Het GVB zou tijdelijk moeten terugvallen op stempelkaartjes.

Het gebruik van de ov-chipkaart is op dit moment nog niet verplicht in het Amsterdamse openbaar vervoer. Vanaf augustus is dat wel het geval in de metro, op een nog te bepalen datum gevolgd door tram en bus.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in