Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nadruk op technologie obstakel voor het nieuwe werken'

IT-afdelingen zien volgens RES Software de wensen van gebruikers nog te vaak over het hoofd. Dat komt door de complexiteit van de IT-infrastructuur. Ook zijn IT-afdelingen nog te veel op zoek naar de voordelen voor zichzelf, in plaats van de voordelen voor de gebruiker. Anne Plancius, release manager bij RES Software, stelt dat de meeste organisaties nog wel enkele aanpassingen moeten doorvoeren voordat zij het concept van Het Nieuwe Werken echt kunnen implementeren.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Het Nieuwe Werken houdt in dat medewerkers veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om hun werk naar eigen inzichten in te delen en uit te voeren. Medewerkers worden beoordeeld op het werk dat ze doen en krijgen mogelijkheden om flexibel te werken en worden met technologie ondersteund om met collega's samen te werken en te communiceren. Het Nieuwe Werken vraagt van leidinggevenden een andere managementstijl, die is gebaseerd op output management.

Plancius: “Medewerkers willen overal en altijd toegang hebben tot hun applicaties maar als de werkomgeving dit niet faciliteert, leidt dit tot veel frustratie. Door gebruikerssettings los te koppelen van de IT-infrastructuur, wordt de onderlinge afhankelijkheid opgeheven en kan een persoonlijke werkomgeving worden geleverd op basis van een standaard. Alleen door de medewerker centraal te stellen heeft het nieuwe werken een kans van slagen.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in