Overslaan en naar de inhoud gaan

Arbeidsmarkt trekt wereldwijd aan

Het percentage bedrijven dat nieuw personeel werft is gestegen van 46 procent in het vorige kwartaal naar 50 procent nu. Het percentage dat verwacht het komende kwartaal nieuw personeel aan te nemen is gestegen van 44 naar 48 procent. Tegelijkertijd is het percentage bedrijven dat op dit moment in ontslagprocedures is verwikkeld, gedaald van 35 naar 25 procent.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Van de ondervraagde Nederlandse bedrijven verwacht 60 procent dat zij het komende kwartaal mensen op management of professioneel niveau zal aannemen. De werving in grote Europese landen als Frankrijk (54%) Engeland (50%) en Duitsland (46%) ligt nog iets onder het niveau van Nederland.

De Global Snapshot-enquête wordt vier keer per jaar gehouden onder 7397 organisaties in 34 landen.

De wervingsactiviteit op de Nederlandse arbeidsmarkt blijkt vrijwel onveranderd ten opzichte van de Global Snapshot in het eerste kwartaal van 2009. Wel is er sprake van duidelijk positievere verwachtingen over het aannamebeleid in de komende 3 maanden. 60 procent van de ondervraagde bedrijven is van plan het komende najaar mensen aan te nemen. Daar staat tegenover dat 29 procent verwacht mensen te moeten ontslaan.

"Het zou erg gedurfd en wellicht een beetje roekeloos zijn als we zouden beweren dat we de wereldwijde economische crisis achter ons hebben," zegt Antal International’s CEO, Tony Goodwin. "Maar er is geen enkele twijfel over het feit dat deze Global Snapshot reden is voor optimisme voor de toekomst."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in