Overslaan en naar de inhoud gaan

Triple P kan 'epidemie' er niet bij hebben

Op de bijeenkomst van het voltallige personeel zou het personeel te verstaan zijn gegeven dat iedereen vrijwillig de deeltijd ww-regeling moet accepteren. Doen de medewerkers dat niet, dan zal Triple P in mei failliet zijn.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Triple P-directeur en grootaandeelhouder Fezi Khaleghi Yazdi ontkent dat er op dit moment al concrete plannen klaarliggen en doet de berichten af als geruchten. Dat medewerkers deels de ww in gaan is volgens hem niet waar. Wel worden volgens Khaleghi Yazdi alle mogelijkheden bekeken om de werkgelegenheid van 150 mensen bij Triple P te behouden.

Triple P heeft last van de economische malaise, zegt Kaleghi Yazdi. "We hebben recent een zware reorganisatie doorgevoerd en zijn uit de gevarenzone gekomen. In het vierde kwartaal hebben we goed gedraaid. Maar we zijn een patiënt die herstellende is. Triple P kan deze epidemie op wereldschaal er niet bij hebben, om in de beeldspraak te blijven. Als de crisis aanhoudt, zal ik niet aan maatregelen ontkomen."

Khaleghi zegt te zoeken naar de maatregelen waar onder de medewerkers het grootste draagvlak voor te vinden is. "Ik heb tegen de mensen gezegd dat er een grote golf aankomt en dat we er op moeten reageren. Springen we even omhoog om daarna weer te landen? Als de golf groot is, lopen we het gevaar op de rotsen te pletter te slaan. Dan kun je beter even bukken en de adem inhouden. We zitten nu in de fase waarin we bepalen wat de beste strategie is."

Vooral de hardwareverkopen van Triple P gaan niet goed. In Managed Services zijn geen problemen en ook de projecten lopen door. "Offertes die opdrachten moeten worden, hebben te maken met uitstel. Gelukkig hebben we een grote 'installed base'," zegt Khaleghi.


Opmerking van de hoofdredactie

De berichten over Triple P en de pensioensituatie van de heer Verhoeven maken veel discussie los. De redactie van Automatisering Gids verwelkomt reacties op artikelen, maar houdt zich het recht voor teksten te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren als sprake is van schuttingtaal, verwensingen, bedreigingen of grove belediging. Wie zijn of haar mening uitgebreider wil ventileren is van harte uitgenodigd contact op te nemen met redacteur Chris Nap.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in