Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkgelegenheid IT loopt terug

Ook in september en oktober was er al sprake van een krimpende markt, maar wel in mindere mate. De Amerikaanse branchevereniging voor IT-uitzendbureaus en werving- en selectiebureaus verwacht dat veel bedrijven nog maanden wachten met het aannemen van nieuw IT-personeel. Door de kredietcrisis en de daarop volgende economische malaise zijn veel werkgevers ‘extreem voorzichtig’ geworden met het aannemen van personeel.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Overigens ligt het totale aantal IT-banen in de VS nog altijd 2,1 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar geleden. Vooral in februari en mei van dit jaar kwamen er veel IT-banen bij.

Vorige week voorspelde onderzoeksbureau The Hackett Group dat in de komende twee jaar maar liefst een kwart van alle IT-banen in de Verenigde Staten en West-Europa verplaatst zou kunnen worden naar lagelonenlanden.

Uit een ander onderzoek van carrièresite Dice.com blijkt dat 32 procent van de ruim duizend ondervraagde recruiters hun IT-wervingsplannen ‘aanzienlijk’ naar beneden hebben bijgesteld voor het komende half jaar. Nog eens 40 procent heeft aangegeven de plannen ‘iets’ te hebben afgezwakt. Bijna de helft van de ondervraagden verwacht dat er bij hun bedrijf de komende zes maanden ontslagen zullen vallen onder het IT-personeel.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in