Overslaan en naar de inhoud gaan

BAM koopt IT-bedrijf Digacom

Digacom behaalt uit een jaaromzet van circa 6 miljoen euro een door BAM als 'goed' aangemerkt bedrijfsresultaat. De overgenomen onderneming is opgericht in 2002 en is volledig eigendom van het management. Naar verwachting zal de transactie met BAM binnen enkele weken zijn afgerond.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Digacom verzorgt met ongeveer 25 medewerkers vanuit Nieuw-Vennep een breed pakket van diensten op het overlappingsgebied van IT en telecommunicatie. Het is de bedoeling dat Digacom als een aparte business unit gaat bijdragen aan BAM Technieks positionering in de markt voor integratie van gebouwinstallaties (zoals verwarming, toegangsbeveiliging, ventilatie, verlichting) en 'gebruikersinstallaties' (zoals telefonie- en datanetwerken). Andersom zal Digacom z'n trainings- en beheerdiensten makkelijker kunnen uitventen onder klanten van BAM.

Digacom droeg in het verleden in de rol van onderaannemer ook al bij aan dergelijke projecten van BAM, dat de sterk groeiende vraag op dit vlak niet op basis van alleen autonome groei van de eigen IT-afdeling kan dekken. Volgens directeur Ruud van Zijl van BAM Techniek liggen verdere overnames op dit terrein dan ook wel in de lijn der verwachtingen.

BAM's concurrent Imtech zette een vergelijkbare strategie al jaren geleden in en beschikt inmiddels over een ICT-divisie die alleen al in Nederland zo'n 1100 medewerkers telt en behalve installatie ook diensten in de sfeer van beheer aanbiedt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in