Overslaan en naar de inhoud gaan

Unit 4 Agresso presteert boven verwachting

Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 29 procent tot 30,6 miljoen euro. Ook dit is beter dan de gemiddelde verwachting van 29,9 miljoen. Het softwarebedrijf profiteerde het afgelopen halfjaar vooral van een sterke groei in de consultancy-omzet. Dat kwam door de oplevering van grote orders in 2007. Het resultaat werd zoals verwacht gedrukt door reorganisatiekosten als gevolg van de overname van de Britse branchegenoot Coda begin dit jaar. Deze kosten bedroegen 1,7 miljoen euro.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De nettowinst daalde met 40 procent tot 11 miljoen euro. De daling heeft te maken met een eenmalige boekwinst van 11,5 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Unit 4 Agresso houdt vast aan de doelstelling om dit jaar een autonome omzetgroei van 7 tot 10 procent te halen. Verder rekent het nu voor heel 2008 op een groei van het bedrijfsresultaat van 30 procent.

De omzet groeide het afgelopen halfjaar in bijna alle landen waar het bedrijf actief is, behalve in Spanje. Hier daalde de omzet met 6 procent door tegenvallende activiteiten in de publieke sector. In Noord-Amerika krijgt Unit 4 Agresso een stevige voet aan de grond. De omzet steeg hier met maar liefst 74 procent, waardoor deze activiteiten ongeveer 5 procent van het totaal uitmaken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in