Overslaan en naar de inhoud gaan

iPhone stemt het meest tevreden

J. D. Power and Associates keek bij zijn periodiek herhaalde onderzoek zowel naar traditionele als naar slimme mobiele telefoons. Bij de traditionele is er sprake van een lichte afname in de tevredenheid. Op een 1000-puntsschaal scoorden ze gemiddeld 701, 6 punten minder dan een halfjaar terug.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Bij de smartphones gaat de trend de andere kant op. Bij mensen die het apparaat vooral privé gebruiken, steeg de gemiddelde waardering in een halfjaar tijd 14 punten naar 765. In het zakelijk gebruik nam de waardering zelfs met 43 punten toe tot 724.

De tevredenheid over de iPhone is het hoogst. Bij privégebruik scoort het toestel 811 punten, bij zakelijk gebruik 803. Opmerkelijk is dat de iPhone de Blackberry bij de zakelijke gebruikers ver achter zich laat. Dat toestel van RIM scoort met 724 precies op het gemiddelde. Samsung (697), HTC (692) en Palm (688) blijven daar duidelijk onder. Bij privégebruik scoort LG met zijn smartphones een tweede plaats, met 776 punten. De Blackberry blijft hier onder het gemiddelde, met 759.

Bij de traditionele mobiele telefoons wekt LG de grootste teverdenheid, met een score van 723. De meeste andere fabrikanten blijven dicht in de buurt van het gemiddelde. Alleen marktleider Nokia (672) en Kyocera (666) blijven wat achter.

J.D. Power and Associates voerde zijn onderzoek uit in de maanden januari tot juni van dit jaar. De onderzoeksgroep bestond uit 12.595 bellers met traditionele toestellen, 3221 personen die een smartphone privé gebruikten en 1148 personen die zakelijk bellen, mailen en internetten met hun mobieltje.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in