Overslaan en naar de inhoud gaan

Bing groeit, Google krimpt nauwelijks

Bing's marktaandeel steeg in de maand augustus met 0,4 procent ten opzichte van de maand juli. Vergeleken met Microsoft's marktaandeel in augustus vorig jaar bedraagt de stijging 0,9 procent. Bing is nu goed voor 9,3 procent van de zoekopdrachten, volgens onderzoek van comScore.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Markleider Google verloor de afgelopen maand 0,1 procent marktaandeel maar vergeleken met vorig jaar augustus steeg Google's marktaandeel met 1,3 procent. Google blijft onbetwist marktleider met een marktaandeel van 64,6 procent.

Ook nummer twee in de ranglijst, Yahoo!, heeft weinig te lijden van Bings veroveringen en bleef vorige maand stabiel met de verwerking van 19,3 procent van alle zoekopdrachten. Ten opzichte van agustus 2008 verloor Yahoo! 0,4 procent.

De grootste verliezer in de top van de zoekmachinedienstverleners is AOL. Het marktaandeel kwam in augustus op 3,0 procent uit. Dat is 0,01 procent minder dan in juli en 1,3 procent minder dan een jaar eerder.

Ook Ask had last van van afkalvend marktaandeel, maar dat daalde met 0,4 procent over een jaar minder dan dat van AOL, waardoor het AOL's 4e positie in de ranglijst overnam. Ask verwerkt nu 3,9 procent van de zoekopdrachten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in