Overslaan en naar de inhoud gaan

IBM wijst Microsofts Office de deur

Dat meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt. De krant baseert zich daarbij op een memo die de redactie onder ogen heeft gehad.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Dat memo, van eind augustus, schrijft voor dat Lotus Symphony medio september geïnstalleerd moet zijn op alle pc’s die bij IBM in gebruik zijn. Lotus Symphony is een door IBM aangepaste versie van OpenOffice. Eind dit jaar dienen ook alle geproduceerde documenten te zijn opgeslagen in het Open Document Format van OpenOffice, in plaats van in Microsofts bestandsformaten. Daarop wordt alleen in bijzondere gevallen uitzondering toegestaan, zou het memo melden.

Een woordvoerder van IBM Duitsland wilde het bericht niet bevestigen; het bedrijf doet geen mededeling over contracten met leveranciers, was de officiële reden. Wel wilde de zegsman kwijt dat momenteel 330.000 van de 360.000 pc’s van IBM zijn uitgerust met Lotus Symphony.

Overigens gaat het bij de beslissing niet in de eerste plaats om het uitsparen van de licentiekosten, weet Handelsblatt. De beslissing Lotus Symphony voor te schrijven voor eigen medewerkers zou met name zijn ingegeven door de wens de toegankelijkheid van IBM-documenten op alle platforms nu en in de toekomst zeker te stellen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in