Overslaan en naar de inhoud gaan

Sony Ericsson vervangt topman

De toekomstige chief executive officer (CEO) Bert Nordberg (zie foto) is nu nog hoofd Technologie bij de Amerikaanse tak van Ericsson, een van beide grondleggers van Sony Ericsson. Hij neemt op 15 oktober de leiding over van Komiyama.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Sony Ericsson kampt met een teruglopend marktaandeel. Analisten menen dat Sony Ericsson nu onvoldoende aantrekkelijke modellen aanbiedt om zich tegen de groeiende concurrentie van onder meer Nokia, Apple, RIM, Samsung en LG te kunnen verdedigen. Sony Ericsson richtte zich de laatste jaren vooral op de ontwikkeling van mobieltjes met een goede ingebouwde camera en mp3-speler. Bij de concurrenten is de nadruk meer komen te liggen op mobiel internetten.

In het tweede kwartaal leed Sony Ericsson een verlies van 213 miljoen euro. Van jaar op jaar viel het marktaandeel terug van 7,5 naar 4,7 procent. Nordberg heeft gezegd dat hij de winstgevendheid en het marktaandeel van Sony Ericsson “zo snel mogelijk” wil herstellen. Hij zet de in 2008 ingezette reorganisatie en kostenbesparingen voort. In het vierde kwartaal introduceert Sony Ericsson een reeks nieuwe smartphones met modelnamen als Aino, Satio en Yari.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in