Overslaan en naar de inhoud gaan

Palm snijdt in aantal banen

De ontslagronde is afgelopen week al begonnen. Op dit moment telt Palm Inc. nog 1050 medewerkers. Volgens een woordvoerster is de reorganisatie bedoeld om de inspanningen ‘effectiever te concentreren’, meldt persbureau Reuters.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Palm werkt aan een nieuw besturingssysteem dat nog dit jaar het licht moet zien. In de eerste helft van 2009 komt de eerste smartphone met het nieuwe OS, waarvan de naam nog niet bekend is, op de markt. Palm is in de jaren negentig groot geworden met het Palm OS maar is de laatste jaren deels overgestapt op Windows Mobile 6 voor zijn Treo 750- en Treo 500-smartphones. De jongste aanwinst voor zakelijke klanten is de in augustus geïntroduceerde Palm Treo Pro, die draait onder Windows Mobile 6.1. Palm deed vorig jaar met de Centro, uitgerust met Palm OS 5.4, ook een poging de harten van consumenten te veroveren.

De toestellen van Palm verliezen gestaag marktaandeel aan onder meer de iPhone van Apple en de Blackberry’s van Research In Motion (RIM). Ook de vooruitzichten zijn niet rooskleurig. Uit recent onderzoek van het Amerikaanse bureau ChangeWave blijkt dat slechts 5 procent van de bedrijven van plan is komend kwartaal een Palm-toestel voor hun medewerkers in te kopen, terwijl 78 procent Blackberry’s op de verlanglijst heeft staan en 22 procent iPhones.

Bij de vorige peiling, in augustus, kwam Palm in 6 procent van de aankoopplannen voor, RIM in 79 procent en Apple in 17 procent. In februari 2007 had 22 procent van de bedrijven nog aankoopplannen voor producten van Palm.

In de laatste verslagperiode waarover Palm cijfers publiceerde, het eerste kwartaal van boekjaar 2009, leed het bedrijf een nettoverlies van 42 miljoen dollar over een omzet van 367 miljoen dollar. Van de totale omzet kwam 334 miljoen uit smartphones, 10 procent meer dan in het eerste kwartaal van boekjaar 2008. Het aantal afgeleverde smartphones bedroeg ruim 1 miljoen, 49 procent meer dan een jaar eerder.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in