Overslaan en naar de inhoud gaan

Akkoord over veiliger sociaal netwerken

Tot de ondertekenaars behoren Google/YouTube, Facebook, Hyves en de Europese vestigingen van Microsoft en Yahoo. Om jongeren beter te beschermen beloven de internetbedrijven een misbruikknop op hun sites te zetten. Daarmee kunnen gebruikers eenvoudig melding maken van ongepaste contacten of ongepast gedrag van andere gebruikers.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock



Daarnaast zorgen de bedrijven ervoor dat de volledige profielen en contactlijsten van gebruikers onder de achttien jaar automatisch als vertrouwelijk worden opgeslagen. Dat maakt het lastiger voor mensen met slechte bedoelingen om toegang te krijgen tot die gegevens. Ook wordt het lastiger voor jonge kinderen om zich aan te melden voor sociale netwerken die zich richten op bezoekers van dertien jaar en ouder. De netwerkbedrijven zullen de Europese Commissie inlichten over hun veiligheidsbeleid. Ze moeten ook aangeven hoe ze de maatregelen tegen april van dit jaar in de praktijk denken te brengen.

De gisteren ondertekende overeenkomst heeft tot doel tieners te leren omgaan met potentiële risico's die ze online lopen, zoals pestgedrag of het prijsgeven van persoonlijke informatie. Sociale netwerken genieten een sterk groeiende populariteit: 41,7 miljoen Europeanen gebruiken ze om met elkaar te communiceren op het internet. Naar verwachting is dat aantal in 2012 gegroeid tot 107,4 miljoen. Volgens een Europees onderzoek uit 2008 is 54 procent van de Europese ouders bezorgd dat hun kind online kan worden gepest.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in