Overslaan en naar de inhoud gaan

Zweden tijdelijk van de internetkaart

Het probleem werd wereldkundig gemaakt door webmonitoringbedrijf Pingdom, dat in Zweden is gevestigd. Pingdom zocht ook uit wat de oorzaak was. Dat was niet meer dan een klein foutje in een JavaScript bij het onderhoud aan het .se-domein. Daarin was de afsluitende punt in de DNS-records vergeten. Zonder die punt wordt de .se-uitgang in de DNS-systematiek niet als topdomein geregistreerd, en daarmee maakte het onderhoudsscript alle websites en mailadressen in het .se-domein onbereikbaar.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Het probleem ontstond maandagavond 21.45 uur, en werd pas om 22.43 uur verholpen. Daarmee was de bereikbaarheid niet meteen overal hersteld. De DNS-caches worden in de regel eens in de 24 uur ververst. Een woordvoerder van de domeinbeheerder sluit zelfs niet uit, dat de laatste problemen pas vandaag verholpen worden.

Die problemen kunnen vooral intenetters en mailers in het buitenland treffen en klanten van kleine Zweedse ips’s, die wellicht traag reageren op de correctie. De belangrijkste internet service providers van Zweden hebben hun DNS-caches handmatig ververst, zodra ze van het probleem verwittigd werden. Om 23.30 uur maandagavond was het Zweedse segment van internet daardoor weer grotendeels in de lucht.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in