Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft kondigt vijf kritieke patches aan

In zijn gebruikelijke vooraankondiging geeft Microsoft nog minder details dan gewoonlijk over de patches, die morgen (dinsdag) omstreeks 19 uur Nederlandse tijd beschikbaar komen. Het is voor beveiligngsexperts daarom gissen welke zwakke plekken Microsoft in de patchronde van september te lijf gaat.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Op de site van Computerworld spreekt securityspecialist Andrew Storms van nCircle Network Security het vermoeden uit dat er opnieuw correcties bij zitten voor de Active Template Library (ATL), waarvoor Microsoft en Adobe sinds juli al enkele malen patches hebben uitgegeven.

De vijf beveiligingsupdates die disndag uitkomen hebben allemaal betrekking op het besturingssysteem Windows en niet op andere producten van Microsoft. Ook dat is tamelijk ongewoon. Tot de getroffen producten behoren Windows 2000, Windows XP, Windows Vista en Windows Server 2003 en 2008. Dat ook Vista (in 4 van de 5 gevallen) en Server 2008 (3 keer kritiek, 1 keer belangrijk) kwetsbaar zijn is opvallend, omdat bij de ontwikkeling van deze relatief recente producten beveiliging van meet af aan hoog op de agenda stond.

Twee van de vijf updates vereisen na installatie zonder meer een herstart van de pc en voor de overige drie geldt dat in sommige gevallen ook. Alle lekken kunnen in het ergste geval leiden tot het uitvoeren van programmacode op afstand (remote execution).

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in