Overslaan en naar de inhoud gaan

Overheid erkent onveiligheid sommige websites

Bij sommige overheidssites worden eenvoudige gegevens als naam en adres niet via een beveiligde verbinding verstuurd, verklaart Vincent van Steen, woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken naar aanleiding van het rapport van beveiliger Networking4All.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Uit het onderzoek van dit bedrijf bleek dat 570 van de 684 onderzochte overheidswebsites niet voldoen aan de regel van het College Bescherming Persoonsgegevens dat elk transport van persoonsgegevens met een SSL-verbinding moet worden beveiligd.

Van Steen wijst echter een groot deel van de kritiek van Networking4All van de hand. "Privacygevoelige gegevens worden beschermd en veelal alleen via beveiligde verbindingen verstuurd", aldus Van Steen. "Zo is bij de site Werken bij het Rijk, anders dan Networking4all suggereert, wel degelijk sprake van een beveiligde verbinding voor cv’s en dergelijke (https)". Hij zegt dat het niet mogelijk is diepgaand in te gaan op de constateringen in het rapport omdat het slechts voor een deel openbaar is gemaakt.

Volgens Van Steen vraagt de beveiliging van websites van de overheid continu om aandacht omdat zich voortdurend nieuwe kwetsbaarheden voordoen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in