Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijven lopen achter met groen beleid

Bij het onderzoek is vooral gekeken naar het gebruik van printers, apparatuur waarbij HP een naam heeft op te houden. Een opmerkelijke conclusie is dat 59 procent van de deelnemers aan het onderzoek denkt dat milieuvriendelijk printen extra duur is. Volgens HP is dat niet zo, door gebruik van bepaalde technieken kan juist worden bespaard.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Het onderzoek draagt de titel Attitudes towards Sustainable IT and Green Printing, en het wordt uitgevoerd door bureau Vanson Bourne. De deelnemers kwamen uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Oostenrijk en Zwitserland. Er werden 2000 zakelijke beslissers ondervraagd.

Het blijkt dat Nederlandse bedrijven in de achterhoede zitten. De firma's in ons land doen het slechter dan vergelijkbare bedrijven in andere landen. Slechts 64 procent van de Nederlandse ondernemingen 'gaat voor groen'. Frankrijk en België staan aan de kop, met een percentage van 74 procent. De Nederlandse ondernemers willen wel investeren in groene IT, maar zeggen dat ze er te weinig kennis van hebben.

Als er al 'groen' wordt gewerkt, dan is dat meestal een kwestie van recycling. Op het verminderen van het energieverbruik wordt absoluut niet gelet, zo constateren de onderzoekers. Ook zou er meer gebruik gemaakt moeten worden van videoconferencing, om dure verplaatsingen van mensen te voorkomen. Een tip voor het afdrukken: stel de printer standaard in op dubbelzijdig printen, zodat op papier wordt bespaard.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in